DataVoyage Home Page
ODBS WEB dizajn YUCity
www.uzice.net Intranet SF-BAY
wireless.uzice.net Internet domeni Programi
WEB i mail serveri

PROJEKTI

UžiceNet

Užice bez žice

Užički forum - Oreska

Časopis "Užice na Internetu"

Turistička ponuda smeštaja

SF-Bay

Oreska BBS

YU City

YASI

Kako da fotografišete a da ne upropastite film


DataVoyage
http://www.datavoyage.com/
mailto:office@dv.co.yu

tel/fax: 031/510-030

Dimitrija Tucovića 44/84
31000 Užice

Značajan deo naših aktivnosti predstavljaju nekomercijalni projekti. Oni su svi povezani idejom popularizacije Interneta u Jugoslaviji. To radimo na više načina, od direktnog omogućavanja korišćenja Interneta do predstavljanje interesantnih tema na Internetu.

UžiceNet
www.uzice.net

Internet prezentacija užičkog kraja je svakako najznačajniji i najobimniji naš projekat započet sredinom 1996. godine. Na njemu je do sada radilo desetine saradnika, sadrži hiljade dokumenata, a još uvek imamo osećaj da smo tek na početku posla. Krajem 1999. godine, sajt je prilagođen distribuciji u obliku CD-ROM izdanja. Na ovaj način omogućavamo onim korisniima koji nemaju mogućnosti pristupa Internetu ili im je pristup skup, da pogledaju sadržaj prezentacije na bilo kom lokalnom računaru. Prezentacija užičkog kraja je nekomercijalan projekat uključujući i CD-ROM izdanje.

Užice bez žice - Bežična gradska računarska mreža
wireless.uzice.net

Krajem 2004. godine pokrenuli smo projekat gradske računarske zajednice. Užičani, zainteresovani za računare i komunikacije se mežuobno povezuju žičnim ili bežičnim putem formirajući nekomercijalnu gradsku računarsku mrežu. Obezbeđeni su interni servisi ali i pristup internetu za članove.

Užički forum - Oreska
forum.uzice.net

WEB forum otvorenog tipa koji okuplja ljude naše ljude iz celog sveta a posebno je namenjen Užičanima

Časopis "Užice na Internetu"

Izdajemo elektronski nedeljni časopis koji se bavi događanjima u užičkom kraju. Časopis pokriva sva dešavanja služeći kao svojevrstan hroničar ovog kraja (arhiva svih brojeva je dostupna na sajtu). Namenjen je kako našim ljudima koji žive po celom svetu tako i samim užičanima. Poseban značaj dobio je u toku agresije NATO-a na našu zemlju kada je izlazio najmanje jednom dnevno sa svežim i proverenim informacijama. Časopis izlazi na srpskom jeziku u obliku WEB-a i elektronske pošte. U okviru časopisa dostupan je i foto servis. Korišćenje je besplatno. Časopis je deo prezentacije užičkog kraja i takođe ga distribuiramo na CD-ROM izdanju ove prezentacije.

Turistička ponuda smeštaja
www.vodic.net

Servis "Turistički vodič" je rezultat dobre saradnje ove agencija sa turističkim poslenicima Zlatiborskog kraja a zamišljen je kao javni servis koji služi za promociju turističke ponude uopšte. Zbog toga je upis dela podataka o turističkoj ponudi u ovaj servis potpuno besplatan.

SF-Bay
sfbay.datavoyage.com

Elektronska biblioteka naučne fantastike nastala je još 1992. godine. Tada je formirana na našem BBS-u Oreska i tokom godina postala je veoma obimna. Najveći deo sadržaja čine dela domaćih autora. Sada biblioteku prebacujemo na Internet.

YU City
www.datavoyage.com/yucity/

Jedinstven sajt koji na jednom mestu okuplja prezentacije gradova Jugoslavije. Kako i sami održavamo prezentaciju jednog od gradova (Užice) došli smo na ideju da na jednom mestu sakupimo podatke o svim sličnim prezentacijama. Naišli smo na odličan odziv kako administratora drugih sajtova, tako i korisnika Interneta i stvorili polazno mesto za sve korisnike Interneta koji žele da bolje upoznaju našu zemlju.

YASI
www.uzice.net/yasi/

Jugoslovenska anti-spam inicijativa je nastala iz potrebe da se negde, na srpskom jeziku napravi priručnik o Internet bontonu. Mnogi korisnici ne znaju mnogo o samom Intenetu, njegovim servisima, načinu njihovog korišćenja pa i pravilima ponašanja. Ovo je mesto gde sve to mogu da saznaju. Ovaj sajt je u razvoju ali je već i sada veoma upotrebljiv.

Kako da fotografišete a da ne upropastite film

Foto priručnik je namenjen apsolutnim početnicima. Napisan je na srpskom jeziku a obuhvata sve teme koje neko ko se prvi put susreće sa foto tehnikom treba da zna. Sajt je u razvoju.


profil / konsalting / internet / intranet / programi / reference / projekti / mail