DataVoyage Home Page
ODBS WEB dizajn YUCity
www.uzice.net Intranet SF-BAY
wireless.uzice.net Internet domeni Programi
WEB i mail serveri

INTERNET

 

Izrada Internet prezentacija

Registracija i setup domena

Hosting domena

Podešavanje za pristup Internetu


DataVoyage
http://www.dv.co.yu/
mailto:office@dv.co.yu

tel/fax: 031/510-030

Dimitrija Tucovića 44/84
31000 Užice

Izrada Internet prezentacija

Osnovni vid predstavljanja delatnosti preduzeća na Internetu je WEB prezentacija. Ona po pravilu sadrži osnovne informacije o firmi (logotip, adresa, telefoni, fax, email), proizvodni program ili spektar usluga, aktuelne informacije iz poslovanja, ali i sve ono što rukovodstvo smatra da bi bilo interesantno da pokaže o svojoj firmi, projektu, novom proizvodu... Uz odgovarajući grafički dizajn, kombinacijom teksta i fotografije, zvuka, video-zapisa, postiže se efektno predstavljanje delatnosti koje je dostupno milionima posetilaca na svakoj tački zemaljske kugle.

DataVoyage ima veliko iskustvo u ostvarivanju ovakvih projekata. Upravo izrada WEB prezentacija predstavlja okosnicu naše delatnosti a u svom višegodišnjem radu imamo veliki broj uspešnih projekata.

Koristimo najsavremenije tehnologije i alate prateći svetske trendove i ostvarujući zavidan kvalitet usluga.

Mogući oblici saradnje sa nama su raznovrsni. Možemo da preuzmemo kompletnu izradu Vašeg sajta od osmišljavanja vizuelnog identiteta pa do finalne izrade i postavljanja na server, ali i pojedinačne delove ovog složenog posla.

Registracija i setup domena

Postalo je pravilo da svako preduzeće ili organizacija za svoje potrebe registruje sopstvenu adresu na Internetu. Ova adresa se koristi kako za pristup WEB prezentaciji tako i za mail kontakte i predstavlja značajan element u građenju savremenog imidža preduzeća.

Na primer, ako preduzeće registruje domen firma.co.yu, ono postaje njegov vlasnik i može ga koristiti po svom nahođenju. Tako, web prezentacija preduzeća obično se postavlja na adresu www.firma.co.yu čime se omogućava da svaki potencijalni posetilac lako zapamti adresu ali i da je pogodi, znajući ime preduzeća.

Registrovan domen omogućava i korišćenje email adresa kao što su na primer:

office@firma.co.yu

- adresa na koju se prima poslovna korespondencija sa klijentima

manager@firma.co.yu
- adresa za direktan kontakt sa direktorom

prodaja@firma.co.yu
- adresa prodajnog odeljenja

milanp@firma.co.yu
- svakom zaposlenom možete dati posebnu email adresu

Kako domeni nisu zakonski zaštićeni, vrlo lako može da se desi i da Vas neko pretekne i registruje domen koji želite za sebe. Zbog toga treba razmišljati o registraciji domena na vreme, čak i ako on neće u početku biti iskorišćen u punoj meri.

Mnoga preduzeća se, radi boljeg poslovnog imidža, odlučuju da registruju adresu na .com domenu (npr. firma.com). To je u svetu postao veoma važan trend u marketinškom nastupu na Internetu.

Registracija za domene co.yu (preduzeća) i org.yu (nekomercijalne organizacije) je besplatna i vrši se kod vrši se na YU-TLD. Registracija .com domena vrši se kod ovlašćenog registra i plaća se na godišnjem nivou.

Međutim, da biste domen mogli da registrujete morate prvo obezbediti tehničke preduslove. Najprostije rečeno, svaki Internet domen mora biti pridružen nekom računaru koji je fizički stalno povezan na Internet. Najbolje je ako Vi posedujete takav računar, ali je to redak slučaj jer je veoma skup. Za ovu uslugu možete se obratiti Internet provajderima. Oni obezbeđuju uslugu hostinga domena odnosno Vaš domen će pridružiti svom računaru. Uz to, obezbediće Vam prostor za WEB prezentaciju i omogućiti korišćenje e-maila sa adresama na Vašem domenu. Ova usluga, naravno, nije besplatna, a cena, kvalitet i obim usluge znatno varira od provajdera do provajdera. U cenu spadaju setup (podešavanje domena) koji se plaća jednokratno i mesečni zakup.

Nudimo Vam kompletnu uslugu registracije i setup-a domena. Posedujemo sopstveni server na Internetu čije korišćenje ima značajnih prednosti ali ćemo za Vas registaciju i setap uraditi i ako želite da za to koristite nekog drugog provajdera. Preporučujemo i naša intranet rešenja koja u velikoj meri integrišu Vaš računarski sistem u Internet ali bez potrebe da plaćate skupu stalnu vezu sa njim.

Hosting domena

Zahvaljujući tome što posedujemo sopstveni server na Internet je povezan izuzetno kvalitetnim i brzim vezama u mogućnosti smo da Vam ponudimo i uslugu hostinga za postavljanje vaše WEB prezentacije, mail servera za elektronsku poštu, server za bazu podataka i druge servise. Pogodnost kod ovakog pristupa je što možemo da obezbedimo specifične konfiguracije prilagođene potrebama i zahtevima svakog pojedinačnog korsinika.

Mail server sa svakog domaćeg provajdera što vam omogućava preuzimanje elektronske pošte u bilo kom momentu i preko bilo kog provajdera.

 

Podešavanje za pristup Internetu

Obavićemo za Vas podešavanje Vašeg računara za povezivanje i pristup Internetu preko provajdera koga ste izabrali. Instaliraćemo sav neophodan softver koji omogućava korišćenje Internet servisa kao što su WEB, mail, news, ftp...

Po potrebi, možemo izvršiti i obuku u korišćenju osnovnih Internet servisa.

 


profil / konsalting / internet / intranet / programi / reference / projekti / mail